2. 11. 2008

Slovenská Matka Tereza nenarodených

Ing. Jana Tutková chce pomáhať, podľa nej „najchudobnejším z chudobných“ – embryám, ktorým je údajne zima a sú v tme. Pani inžinierka zrejme nevie, že embryá v mamičkinom brušku sú v tepľúčku a je im tam dobre. Oveľa lepšie ako deťom, ktoré sa narodia do skutočnej chudoby. V chudobe umierajú od hladu, smädu, či ľahko liečiteľných chorôb, na ktoré ich rodiny nemajú peniaze.

Voľakedy pani inžinierka tušila, čo je to chudoba, lebo ako sama o sebe tvrdí: „... sa vrátila na Slovensko s predsavzatím budovať sieť mimovládnych rozvojových organizácií, ktoré by používali prostriedky európskych daňových poplatníkov na projekty kvalitného vzdelávania pre chudobné krajiny.“ To jej však vydržalo len dva roky. Nuž, bojovať so skutočnou chudobou je ťažšie ako s vymyslenou, a človek sa navyše ani nedostane do pozornosti médií.

Mala však šťastie, stretla Grega a Luisu, ktorí majú peniaze. Nemajú peniaze na narodené, chudobné deti v Amerike, Afrike, či inde vo svete, ale chcú nastoliť spravodlivosť pre nenarodené deti (Čert ber práva žien - matiek.). Na boj proti interrupciám v Európe radi prispejú. Tak sa pani inžinierka stala riaditeľkou, či presnejšie vedením CBR Europe, čo nie je zlý džob. Nepomáha síce vzdelávať v chudobných krajinách, ale robí verejné vzdelávanie o realite potratu na kresťanskom a bohabojnom Slovensku.

Pani inžinierka bojuje udatne ako Don Quijote proti dôsledkom a nie proti príčine. Má blízko k Bohu, ktorý je však ďaleko, aby ho požiadala o pomoc, aj keď sa k nemu určite modlí. Oveľa bližšie má k pápežovi, ktorého by mohla poprosiť, aby už nestál v čele náboženského boja proti používaniu antikoncepcie. Ale pani inžinierka vie, že ten by ju nepočúval. A tak nám rastie slovenská Matka Tereza nenarodených, ktorá si zrejme uvedomuje, že jej tikajú biologické hodiny, preto, ako sama hovorí „sníva, že jedného dňa adoptuje pár embryí“.

Em Twein

Žiadne komentáre: