24. 11. 2008

Otravní agenti pravdy a lásky

Kto už len môže milovať reklamu? Malé deti, reklamné agentúry a výrobcovia, ktorí potrebujú predať svoje obyčajné výrobky, ako zázračné. Väčšine ľudí ide reklama na nervy a hľadajú všetky možné cesty ako sa jej vyhnúť, zbaviť, nepočuť, nevidieť...

Existuje však ešte jedna zvláštna skupina, ktorá miluje reklamu a tlačí informácie o svojej výnimočnosti a nenahraditeľnosti (predovšetkým v oblasti morálky) všade, kde len to je možné. Je to rímskokatolícka cirkev – jej pyramídová hierarchia, platení ideológovia-apologéti a časť radových veriacich všetkých vekových kategórií, ktorí cítia potrebu nás ostatných poučiť o správnej viere a priviesť na cestu spásy.

Ani ja nemám rád reklamu, preto sú mi Svedkovia Jehovovi milší ako rímskokatolícka cirkev. Svedkovia Jehovovi vás oslovia na ulici, ale vy si ich nemusíte všímať a idete ďalej. Ak vám zazvonia pri dverách bytu nemusíte otvoriť, alebo im slušne poďakujete a oni odídu. Prípadne si od nich zoberiete zadarmo Prebuďte sa, kde sa môžete dočítať o histórii metra, pestovaní banánov, a iných zaujímavostiach, aké určite nenájdete v platených Katolíckych novinách.

Rímskokatolíckej cirkvi sa nezbavíte! Jej otravná reklama je všade: v malých - regionálnych aj veľkých - celoštátnych novinách, v rozhlase aj v televízii, na bilbordoch aj pri štátnych ceremóniách, pri kladení základných kameňov, pri otváraní školského roka, či nového úseku štátnej cesty. Už sa bojím, že jedného dňa vyskočí na mňa z chladničky, keď si pôjdem zobrať dobré chladené pivo, ktoré si chcem vypiť aby som sa vyhol reklame v televízii.

Em Twein

Žiadne komentáre: